Késés vár a Budapest-Győr útvonalon vonatozókra

2019.09.21. 08:32 Módosítva: 2019.09.21. 12:46

Frissítés: a MÁV tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán helyreállt a közlekedés rendje az érintett vonalon, a vonatok menetrend szerint közlekednek.

Korábban írtuk: Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon. A budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között kora reggel közlekedhettek, ám 9 után Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés - közölte a Mávinform szombat délelőtt az MTI-vel.

vonat
Fotó: Olvasói fotó / Index

A pótlóbuszozást egy olvasónk beszáolója szerint nem sikerült igazán gördülékenyen megoldania a MÁV-nak, mint írja: a vezeték kb. 3-kor szakadt le, de csak reggel 8 körülre intéztek buszt, akkor is 1 darab jött első körben, miközben addigra nagyjából 4 vonatnyi ember várt. A menetrend szerinti busz is 20 perc késéssel indult, mert annyian próbálták feljutni rá Biatorbágyon. 

A budapesti Déli pályaudvarról Győrbe 9.20-kor induló és a Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 7.42-kor elindult S10-es személyvonat már teljes útvonalon közlekedik. Ezután már nem lesznek pótlóbuszok, a személyvonatok is járnak majd. A Volán helyközi járatain sem lesz érvényes az utazási utalvány, bérlet.

A budaörsi állomáson néhány órával korábban is volt hasonló eset, akkor egy tehervonat mozdonyának áramszedője tört le, és két vágány felett a vezeték is leszakadt. A helyreállítás több időt vesz igénybe, a MÁV a Facebookon reggel közölte: 

Szombat estére állíthatják véglegesen helyre a hajnalban meghibásodott felsővezetéket.

Pótlóbuszokra a délelőtt második felében már nem kell átszállni Biatorbágyig, de 

a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazóknak 20-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk.

A meghibásodás miatt a Győr felől Budapestre tartó vonatokat Tatabányánál visszafordítják. A Keleti pályaudvarról Bécsbe tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat, továbbá a Szombathelyre tartó Borostyánkő InterCity Tatabányát nem érinti, mert Komárom-Székesfehérvár felé kerül.