Patkányügy: a Főpolgármesteri Hivatal nyílt levélben ment neki Karácsony Gergelynek

2019.09.23. 14:09

Nyílt levélben ment neki Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala Karácsony Gergelynek a patkánytender miatt. 

Mint írják,

nem felel meg a valóságnak Karácsony Gergely azon állítása, mely szerint a legolcsóbb ajánlatot tevő lett a legdrágább. Az általa is jóváhagyott közbeszerzési eljárásban ugyanis az RNBH konzorcium tette a legjobb ár-érték arányú érvényes ajánlatot, az ő ajánlati ára volt a legalacsonyabb, épp ennek okán döntött a Közbeszerzési Bizottság a Konzorcium mellett.

Múlt héten írtunk arról, hogy rendkívüli budapesti közbeszerzési bizottsági ülés összehívását kezdeményezi a testület szocialista elnöke a patkánytender ügyében. Trippon Norbert sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fővárosi Törvényszék döntése igazolta korábbi álláspontjukat a fővárosi patkánymentesítését érintő közbeszerzési eljárás szabálytalanságával kapcsolatban. Ebből pedig következik, hogy érdemben meg kell vizsgálni, hogy – ahogy fogalmazott – az „Orbán-Tarlós maffia által” kiválasztott cég referenciái valósak voltak-e.

Trippon és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt közös sajtótájékoztatóján többször is felidézték, hónapokkal ezelőtt arra kérték Tarlós Istvánt és a főváros jelenlegi, fideszes többségét, hogy érdemben vizsgálják ki a patkányügyet, hiszen a jelenleg ötéves patkánymentesítési megbízással rendelkező RNBH Konzorcium alkalmassága tavaly ősz óta folyamatosan megkérdőjeleződött. Ezt a kormánypárti többség napirendre venni sem volt hajlandó.

A nyílt levél végén hozzáteszik, hogy a fővárosban a patkányirtás jelenleg is zajlik, a Főváros a közfeladatát – a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Tisztifőorvos közreműködése mellett – folyamatosan ellátja.