12 napja halott volt az Óbudán holtan talált nő, elfogták a gyilkost

2019.10.02. 14:54

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint megölt egy 18 éves nőt, majd a holttestet az óbudai Ladik utca egyik romos épületében hagyta, közölte a Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A rendőrség a nő 26 éves barátját gyanúsítja az emberöléssel, kihallgatása jelenleg is folyamatban van. Az ügyben a BRFK szerdán tartott sajtótájékoztatót. 

Cikkünket frissítjük!

Még szombaton délután találták meg annak a nőnek a holttestét, akit halála előtt valószínűleg  meg is vertek . A nőt egy füvet nyíró férfi  fedezte fel  a Ladik utca egyik üresen álló, romos épületében. A férfi először a telek tulajdonosának szólt, aki aztán a mentőket és a rendőröket hívta. 

A nő személyazonosságát sokáig nem tudták megállapítani. Ez azért is ment nehezebben, mert sajtóhírek szerint testét több helyen valamilyen maró anyaggal öntötték le. A rendőrség ezzel kapcsolatban most annyit közölt, hogy a helyszínen nem találtak olyan anyagmaradványt, ami erre utalt.

Az azonosítás azért volt nehéz, mert a nőnél nem voltak iratok, az igazságügyi orvosszakértő pedig azt is megállapította, hogy a nőt 10-12 nappal korábban ölték meg abban a romos épületben, ahol később megtalálták. 

- mondta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

A gyilkosságot a 26 éves férfival egy igazoltatás után kötötték össze. A rendőrök szeptember 24-én Budapesten igazoltatták, de mivel hamis adatokat diktált be, ezért előállították a XIII. kerületi rendőrkapitányságra. Itt derült ki, hogy a férfit lopás és magánlaksértés miatt körözte a Tatabányai Járásbíróság. A nyomozati munka során pedig megállapították, hogy a férfi ölhette meg Óbudán a fiatal nőt, aki egyébként a barátnője volt, mondta Csécsi Soma.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport