Borkait lefotózták ügyvéd barátja magángépével

DKRCS20140703016
2019.10.08. 13:23

A napokban a Borkai Zsoltot és körét célkeresztbe vevő blog posztjai óta egyre több részlet derül ki Győr polgármesterének adriai kiruccanásáról. 

A blog többek között arról is írt, hogy Borkai a sok „szívességért” cserébe gyakorlatilag követelte ezeket az utakat. Ekkor Rákosfalvy Zoltán ügyvéd-nagyvállalkozó biztosította a magángépet, ami a blog szerzője szerint valamelyik cége nevén van.

Pérről szálltunk fel, velünk utazott a győri vendéglős, Szabó Ervin is. A lányokat én intéztem Pesten, Borkai három prostit rendelt, fejenként másfél millió forintba kerültek

– folytatódik a bejegyzés. 

Az Átlátszó kedd reggelre kiderítette, hogy a magát az Ördög Ügyvédjének nevező szerző a HA-CIZ lajstromjelű gépről ír.

A Légügyi Hatóság nyilvántartása szerint a négyüléses, 2008-as évjáratú Cessna Repülő tulajdonosa az Immobilien Trade Center Kft., melynek székhelye Rákosfalvy Zoltán lakcíme. A cég elektronikus elérhetősége pedig az ügyvéd emailcíme, így a repülőgép egyértelműen hozzá köthető.

A Légügyi Hatóság adatbázisa ( PDF, 112. oldal ) szerint a cég tulajdonában lévő Cessna típusú, HA-CIZ lajstromjelű kisrepülőgépet pedig 2013-ban vették nyilvántartásba, írja a lap.

Azt, hogy a kisgép Borkaihoz köthető, két MTI-fotó is bizonyítja. Az egyik – amit borítóképnek használtunk – 2014. július 3-án készült. Az MTI a kép alá azt írta, hogy 

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Borkai Zsolt, Győr polgármestere kezet fognak, miután kiszálltak a polgármester által vezetett repülőgépből a Győrhöz közeli péri repülőtéren, 2014. július 3-án. A repülőteret mintegy 56 millió eurós beruházással tették alkalmassá Boeing-737 és Airbus 320 típusú gépek indítására és fogadására. 

A fotón jobbról Thomas Faustmann, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatója, balról, Knáb Erzsébet az Audi Hungária Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója is látható.

A Flightradar adatbázisában megnéztük a kisgép útjait, de az adatok szerint a repülő az elmúlt években nem járt Horvátországban. Az Indexnek egy névtelenséget kérő pilóta azt mondta, hogy az ilyen típusú kisgépeknek nincs minden útjuk regisztrálva. Korábbi útjairól a HungaroControl tudna bővebb információt adni, de az minden bizonnyal nem fog, mivel a gépet magánútra használták.

Az, hogy Borkai és köre mióta jár lazítani, egyelőre kérdés. A polgármester a szexvideók nyilvánosságra kerülése óta hétfőn szólalt meg először. Akkor azt mondta, hogy a felvételek részben valódiak, részben manipuláltak, és évekkel korábban készültek. Elnézést kért családjától és mindenkitől, de nem mond le. Mint mondta, nem követett el törvénysértést, nem közpénzből finanszírozta az utazást.

(Borítókép: Krizsán Csaba/MTI)