A bíróság szerint az érdi Fidesz plakátjai sértik a választás tisztaságát

2019.10.09. 06:46

Jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy az érdi fideszes jelöltek reklámjai, plakátjai megtévesztők, és ezzel megsértik a választás tisztaságát, írja a 444.hu. Csőzik László ellenzéki polgármesterjelölt felszólította a fideszeseket, hogy azonnal szedjék le az összes plakátjukat. 

Éppen tegnap mutattuk be, hogyan kampányol a Fidesz Érden, az önkormányzat járműveivel helyezik ki a plakátok. De az összeférhetetlen állapotot az sem oldotta, hogy T. Mészáros András polgármester/polgármesterjelölt a Modern Városok Program arculatát és szlogenjét is kölcsönvette saját polgármesteri kampányához. 

A bíróság ez utóbbi állapotra mondta ki, hogy a fideszesek „megsértették és folyamatosan fennálló jogsértő állapotra tekintettel jelenleg is megsértik a választás tisztaságának, a jelöltek és a jelölő szervezetek között esélyegyenlőség, továbbá a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét azzal, hogy olyan kampányeszközöket használnak, amelyek arculati elemei, a választói akarat befolyásolására alkalmas módon azonosak az Önkormányzat által a Modern Városok Programban használt arculati elemekkel.”