Borkai ellenfele szerint a polgármester mindent elárult

2019.10.09. 11:03

Videón beszél a Borkai-botrányról Glázer Tímea, győri ellenzéki polgármesterjelölt. Lassan egy hete ismert, hogy milyen körülmények között tölti Borkai Zsolt győri polgármester a szabadidejét, és komoly bűncselekményekkel is megvádolták, de a helyi ellenzék eddig csak közleményben reagált, továbbá Glázer Tímea kedden az Azonnali.hu-nak adott egy bizonytalan nyilatkozatot.

A DK-s politikus a mostani videóban határozottabb hangnemben szólal meg. Azt mondja, megrázta a történet, és hogy eddig csak azért nem reagált személyesen, mert nem akarta elhinni, hogy „a magát családapaként, konzervatív keresztényként népszerűsítő polgármester az ellenkezőjét csinálja, annak, mint amiről beszélni szokott”.

Azért várt, mert jelöltként „felelősen akart cselekedni, és biztos akart lenni abban, hogy a történet nem rosszindulatú szóbeszéd vagy nem lejáratás, hanem a színtiszta igazság. De Borkai beismerése után a történethez semmilyen kétség sem férhet.”

Mint mondja, megrázta az eset, és csalódott a polgármesterben, aki Glázer szerint „elárult mindent, amit valaha mondott: hűséget, családot, jó erkölcsöt, tiszta kezűséget”.

Glázer kitér arra is, hogy a történet egy részével Borkainak a saját családjával kell elszámolnia, őket sajnálja, de az már rájuk, győriekre is tartozik, hogy a polgármester ezek után „hogyan fog a polgárok szemébe nézni”.

Szégyent hozott a városára. Ma Győrről mindenkinek a korrupt politikusok, milliókért bérelt luxusjachtok, magánrepülők, és uniós pénzből eltartott örömlányok jutnak az eszébe. Mi nem ilyenek vagyunk.

Glázer szerint ezek után Borkai már nem lehet minden győri polgármestere, mert „hogyan nézhetne a szülők szemébe egy tanévnyitón, ki fogadná el a város kitüntetéseit?”. Ugyanakkor nem kéri Borkaitól, hogy lépjen vissza, mert szerinte ennek semmi esélye, mivel a polgármester szerinte „nem hajlandó szembenézni a tetteivel, és nem akar a szégyen ellen tenni semmit”.

Glázer szerint Győr tisztességes városvezetést érdemel, és arra kéri a választókat, hogy most vasárnap mossák le szavazatukkal a „gyalázatot”.

Önmagát egyébként kissé kritikusan szemlélve elmondta, hogy feltehetően sokan nem értenek vele mindenben egyet, és nem mindenki rokonszenvezik vele, ahogy a városvezetői tapasztalata sem éri el Borkai Zsoltét, de legalább „nem hozna ilyen szégyent a városra".

Magából a személyes tisztességet és alázatot ajánlja a választók figyelmébe.