Tovább gyűrűzik a XVI. kerületi szórólap-gate

2019.10.12. 17:33

Rejtélyes szórólapok kavarták meg a XVI. kerületi választási kampányt a hét közepén. A kerületben a regnáló fideszes polgármester és összellenzéki jelöltként a DK-s Nemes Gábor összecsapása várható, amibe bekavarhatnak harmadik opcióként helyi Civil16 szervezet jelöltjei. Az ominózus szórólapok azt állítják, hogy a Civil16 beállt a Fidesz mögé, és az ő jelöltjeiket támogatják. Csakhogy a Civil16 szerint ez nincs így, a szórólapokat nem ők készítették és terjesztik. A szervezet vezetője a DK-t vádolta meg azzal, hogy így akarják összezavarni és manipulálni a választókat, a DK ezt tagadja. A Fidesz a logójuk jogtalan felhasználása miatt feljelentést tett.

A történet legújabb epizódjaként a fideszes polgármester, Kovács Péter tett ki egy videót a Facebook-oldalára bizonyítékként, hogy a DK a szórólapok megrendelője:

A videón egy kitakart arcú nő mondja el, hogy a szórólapok terjesztését a DK-s Nagy Richárd rendelte meg. A háttérben egy csomó szórólap látható egy raktárhelységben.

Nemes Gábor az Indexnek a videóval kapcsolatban annyit mondott, hogy az nem hiteles bizonyíték, és jogi lépéseket tesznek az ügyben. Szerinte az egésszel a polgármester csak el akarja terelni a figyelmet a valódi problémákról, illetve a csúszdaparkos botrányról.