Orbán: Előbb a győriek mondanak véleményt Borkairól, aztán én

2019.10.13. 09:18 Módosítva: 2019.10.13. 09:46
Miniszterelnök út, mit gondol a Borkai-ügyről?

Vasárnap a győriek mondják el a véleményüket a Borkai-ügyről, Orbán Viktor pedig majd hétfőn, írja a Hvg.hu

Orbán Viktor egy XII. kerületi iskolában szavazott majd röviden válaszolt az újságírók kérdéseire is. Amikor azt kérdezték tőle, kit támogat Győrben, ő azt felelte: a győrieket támogatja, Budapesten Tarlós Istvánt, a kerületében pedig Pokorni Zoltánt.

Amikor arról kérdezték, mi a véleménye a Borkai-ügyről, Orbán azt mondta: a győriek majd elmondják a véleményüket, ő pedig hétfőn teszi ezt meg - ez a helyes sorrend.

Győr fideszes polgármesteréről egy héttel ezelőtt kezdtek kompromittáló szexuális felvételek megjelenni Az ördög ügyvédje nevű blogon. Az orgiáról készült tartalmak ráirányították a figyelmet arra, hogyan uralta le a helyi üzleti életet a kormánypárti politikus köre. Erről részletesen itt írtunk.   

A Borkai-ügy pénteken komoly zavart okozott a Fideszben. Először  meghirdették Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatóját, majd váratlanul lefújták. A kormánylapban megjelent egy Borkai Zsolt lemondását követelő cikk majd váratlanul levették azt. A Fideszben attól tartanak, hogy a  Borkai-botrány már nem csak Győrben ronthatja a fideszes jelöltek győzelmi esélyeit.