Üres, de plombált mozgóurnát találtak az utcán Budakeszin

2019.10.15. 19:07 Módosítva: 2019.10.15. 19:41

Rejtélyes választási mozgóurnát talált az ellenzék Budakeszin még hétfő este. Hegyesi Beáta tett közzé a Facebook-oldalán fotókat arról, hogy a Fő utcán, a Coop üzletháznál találtak egy üres, de plombált urnára. A pecséten még a szavazóköri delegáltak aláírásai is ott voltak.

A jelölt és azok, akik a helyszínen voltak, lefotózták az urnát, majd kihívták a rendőrséget a helyzet tisztázására. A rendőrök azonban az első hívásra nem érkeztek meg, a második próbálkozásra, másfél órával később pedig azt mondták, hogy nem az ő hatáskörük. Bejelentést is tettek a helyi választási irodánál, ahol a jegyző azzal védekezett, hogy

véletlenül szórta el, akinek a begyűjtés a dolga volt.

Az InfoRádió szólaltatta meg Budakeszi jegyzőjét – egyben a helyi választási iroda vezetőjét – Szelenczy Gabirellát is kereste a rádió, ő azt közölte, hogy minden urnát szabályosan használtak fel, és egyetlen szavazólap sem veszett el. Azt állította, az utcán talált mozgóurna már hulladék volt, amit a Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. hagyhatott el, ezért a jegyző fokozott figyelmet kért a dobozok szállítását és megsemmisítését végző önkormányzati cégtől.

„Az önkormányzat elég lazán kezeli a dolgokat Budakeszin”, kommentálta az ügyet az ellenzék polgármesterjelöltje, emlékeztetve arra, hogy ezt az urnát használták vasárnap. Hegyesi egyébként alulmaradt a választáson a fideszes polgármesterrel, Győri Ottíliával szemben.