Tarlós szerint a jóisten megkímélte ettől a győzelemtől

2019.10.16. 12:15

Jól járt azzal, hogy ilyen közgyűlési háttérrel nem ő lesz a főpolgármester, és annak is örül, hogy véget ért a mocskos kampány –  mondta Tarlós István a Népszavának adott interjújában.

Budapest volt főpolgármestere tegnap egy egymondatos közleményben jelentette be, hogy nem veszi át képviselői mandátumát, Orbán Viktor miniszterelnök kampányértékelő beszédében viszont arra utalt, hogy Tarlósnak tanácsadói feladatot szán, de arról, hogy ezt elfogadja-e, a volt főpolgármester egyelőre nem akart beszélni.

Azt viszont elmondta, hogy ő valójában nyert ezzel a választással.

Képzelje csak el ezt a közgyűlést, szemben a kormánnyal, és ha mégis én nyerek, akkor a fókuszban velem

– mondta az ellenzéki többségű fővárosi testületre utalva Tarlós, majd hozzátette: 

Hogy ilyen körülmények között nem én nyertem, erre azt tudom mondani, hogy szeret a jóisten.

Szerinte a szavazók október 13-án egyébként nem az ő személyéről hoztak döntést. Ami városvezetői múltját illeti, nettó 25 évig volt polgármester, 9 évig főpolgármester – munkájával nem elégedetlen, csinálja utána ezt valaki, ha tudja. Tarlóst kérdezték Karácsony Gergelyről, akivel ugyan nem hasonló személyiségek, „eredendően nem utálják egymást Karácsony Gergellyel”, és őszintén gratulál neki a győzelemhez. A felvetésre pedig, hogy miben és milyen tanácsot adna a városvezetés kapcsán Karácsonynak, annyit mondott: 

Ha valamiről megkérdez, a véleményem elmondom neki, de senkinek nem vagyok a fogadatlan prókátora.

– mondta.