Új szerződést kapott Habony bizalmi embere a Szegedi Tudományegyetemen

BJASZ20180321052
2019.10.17. 15:01

Újabb egy éves szerződést kapott Habony bizalmi embere a Szegedi Tudományegyetemen, írja a magyarnarancs.hu.

Kobza Miklós Orbán fotósaként, illetve a miniszterelnök Facebook-oldalának kezelőjeként kezdte, majd az MTVA kommunikációs igazgatóságáig jutott, ahol két évet töltött el. A tisztség megszűnése után újságíróként szerepelt különböző kormánypárti oldalakon, tavaly szeptember óta a Szegedi Tudományegyetemen dolgozik, munkájáért havi bruttó 700 ezer forintot kap

Az egyetem azt írta a lapnak, Kobza fizetése és feladatköre nem változik, szerződése jövő augusztusban jár le. „Feladata: közreműködés a 2020/2021-es beiskolázási év hallgatói toborzási munkafolyamataiban, különös tekintettel az egyetem országos sajtómegjelenéseinek szervezésére, és az SZTE országos, továbbá nemzetközi imázsának további megerősítésére."

Kobzát úgy mutatja be a Magyar Narancs,  hogy "a Fidesz kommunikációs agytrösztjének egyik meghatározó alakja, Habony Árpád belső körének aktív tagja". Állítólag azért küldték tavaly Szegedre, hogy vegyen részt a Botka László szocialista polgármester elleni kampányban. Az egyetemi főnöke  Rovó László rektor, aki köztudottan jó kapcsolatot ápol Lázár Jánossal és Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspökkel. A kampány elején például ő említette először Nemesi Pált, aki függetlenként indult a választáson, de a Fidesz-KDNP is támogatta.

Bár Kobza és Kubatov is aktívan részt vett Nemesi kampányában, és a Fidesz mindent megtett, hogy leváltsa Botka Lászlót, a szocialista polgármester az eddigi legnagyobb különbséggel, 60 százalékos támogatottsággal nyert vasárnap.

(Borítókép: A Szegedi Tudományegyetem központi épülete. Fotó: Jászai Csaba / MTI)