Simonka: Nem ítéltek el, és nem is fognak

2019.10.21. 16:50

Az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György fideszes országgyűlési képviselő és 32 társa ellen, a fideszes Simonka Györgyre a vádiratban 8 és fél év fegyházbüntetést és teljes vagyonelkobzást kértek.

Később kiderült, nemcsak Simonka György fideszes képviselőt, hanem feleségét és unokahúgát is a vádlottként hallgatják ki, írta a 24.hu. Nekik költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kell felelnie a bíróságon. A lap később azt is megírta, összesen 24 millió forint kenőpénzt fizetett ki a vád szerint Simonka György azért, hogy a támogatások jogtalan megszerzése érdekében létrehozott cégeinél indult NAV-vizsgálatokat leállíttassa.

A Hvg.hu munkatársának most hétfőn egy rövid videóinterjúra sikerült elkapnia a fideszes képviselőt a képviselői irodaház előtt, ahol a kérdésre, hogy áll az ügye, Simonka azt felelte:

Köszönöm szépen, rendben van minden. Haladunk annak a menetrendnek megfelelően, amit előírnak ilyenkor a szabályok. 

A kérdésre pedig, hogy mi az a pont, ahol lemondana a képviselőségéről, a képviselő azt mondta:

"Miért adnám vissza? Nem ítéltek el, és nem is fognak. Továbbra is azt gondolom, hogy ártatlanok vagyunk."

A választási eredményéről is kérdezték a politikust, hogy mit gondol, neki, az ügyének lehetett-e szerepe a választási eredményben, de erre már nem akart válaszolni a képviselő.