Ököllel esett neki a reptér dolgozóinak egy szír férfi Ferihegyen

2019.10.30. 04:51

A ferihegyi reptér több dolgozóját is megütötte egy 25 éves szír férfi, miután nem engedték át a repülőtér 2A terminál szolgálati árjáróján még szombaton délután.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) sajtóosztálya megerősítette az Index információját. Kérdésünkre azt válaszolták, hogy a férfi a repülőtér úgynevezett szigorított védelmi területének belépési pontján akart átjutni, amit védelmi ellenőrökkel őriznek. 

A szolgálatban lévő védelmi ellenőrök megakadályozták az áthaladásban a férfit, aki több alkalommal ököllel megütötte a Budapest Airport Zrt. alkalmazottait, ezért rendőri intézkedést kértek a helyszínre

– írta az ORFK sajtóosztálya. 

A rendőrök a férfit elfogták, előállították, majd a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Az ORFK azt is közölte, hogy az RRI a férfival szemben az eljárást lefolytatta és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal elküldte az ügyészségnek.  A szír férfit végül hétfőn állították bíróság elé, ahol az – Index információja szerint – négy évre kiutasították az országból. A döntés jogerős.