Újbuda polgármestere leállítaná a szuperkórház építését

2019.10.30. 11:04

Felesleges és pazarló a kormány szuperkórházra vonatkozó terve, ezért leállítaná annak építését László Imre, Újbuda újonnan megválasztott polgármestere. László a Hírklikk című lapnak azt mondta, hogy

csak megvásároltak egy területet, de még egy kapavágás nem történt, a kórházra, ha jól tudom még nem készültek tervek, a pályázat kiírása is csak nemrég került nyilvánosságra.

László úgy fogalmazott, hogy napirenden van a megoldás keresése, és ha lesz rá lehetősége, akkor leállítja a beruházást. A volt kórházigazgató szerint egyébként olcsóbban és jobban szolgálná a régió érdekeit, ha a Szent Imre Kórházat fejlesztenék tovább. 

Továbbra is állítom, hogy ennek a szuperkórháznak megteremtettük az alapjait a Szent Imre Kórházban, vagyis azt kell továbbfejleszteni. A Szent Imre akkor el fogja tudni látni a régió, de még szélesebb kör egészségügyi kiszolgálását

– mondta a polgármester.

A szuperkórház építésének leállításával kapcsolatban kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.