A Mi Hazánk szerint ők nem is működnek együtt a Fidesszel

2019.11.09. 14:05

Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese cáfolta, hogy pártja képviselői országosan vagy bármelyik önkormányzatban együttműködnének akár a Fidesszel, akár az ellenzéki pártokkal – írja az MTI.

A cáfolatot, illetve a kérdést, amelyre az válaszként elhangzott, az indokolta, hogy a Mi Hazánkat rendszeresen éri az a vád, hogy több helyen a Fideszt segíteni az ellenzékkel szemben. Tatabányán például azért alakult ki patthelyzet a közgyűlés alakuló ülésén, mert a Mi Hazánk helyi képviselője a 18 tagú képviselőtestületben a 8 fideszes képviselővel szavazott. Jászberényben pedig a Mi Hazánk polgármesterjelöltje feltűnően fideszes kommunikációs panelek bevetésével jelentette be, hogy a megismételt választásonvisszalép a fideszes jelölt javára.

Dúró Dóra egyébként azért tartott sajtótájékoztatót, hogy elmondja, a Mi Hazánk a főállású anyaság bevezetését javasolja, mert a kormány jelenlegi családpolitikája szerintük elégtelen a népességcsökkenés megállításához.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint nyolc év után 2019 az első év, amikor nemcsak a születésszám, hanem a termékenységi ráta is csökkenni látszik. Ugyanakkor a felmérések szerint a fiataloknak a 70 százaléka csak egy-két gyerek vállalása mellett tartja megvalósíthatónak a munka és a család összeegyeztetését. A népességszám csökkenésének az is oka, hogy 31-32 éves korra tolódott ki a nők gyerekvállalásának ideje – mondta Dúró.

A Mi Hazánk négy gyerek vállalása esetén vezetné be a főállású anyaságot, de azt feltételekhez is kötnék: középfokú végzettséghez és büntetlen előélethez.