Feloldják az egészségügyben a létszámstopot

2019.11.15. 11:25

Horváth Ildikó, az egészségügyi államtitkár azt mondta: kórházak fenntartásáért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója levelet küldött a kórházaknak arról, hogy nincs létszámstop az egészségügyben - írja a 24.hu.

Horváth szerint a hivatalos levél azt hangsúlyozza: 

a létszámstop csak a közigazgatásra érvényes, a közszférára nem.

A 24.hu-nak Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség elnöke megerősítette, hogy 8:55-kor megérkezett a létszámstop feloldásáról szóló levél a kórházakhoz.

Arról, hogy az egészségügyben gyakorlatilag létszámstop lépett életbe, a Népszava írt először kedden, egy kormányhatározatra hivatkozva. Azt a titkos kormányhatározatot, amelyből kiderült, hogy az igazgatásban, a rendőrségnél, állami cégeknél és a honvédelemnél semmilyen állást nem lehet betölteni, illetve sem közalkalmazotti, sem kormányzati szolgálati, sem hivatásos szolgálati, sem katonai szolgálati, sem pedig sima munkaviszony nem létesíthető, a 24.hu szerezte meg

A csütörtöki kormányinfón ugyanakkor Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter már maga is arról beszélt, hogy a létszámstop csak a közigazgatási intézményekre, szervekre vonatkozik. A kórházak esetében nincs ilyen – mondta a miniszter.