Életfogytiglant kapott a három férfi, akik brutálisan agyonvertek egy idős tatai férfit

2019.11.20. 09:05

Több ember sérelmére, nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt három férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt a bíróság - közölte a A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

A 76 éves férfi és 70 éves felesége egy tatai családi házban lakott. Az egyik elkövető 2010-ben fát adott el nekik, ekkor megfigyelte, hogy az idős pár egy lemezkazettában tartja a pénzt.

Ez a férfi 2015 decemberében ismerősével arról beszélt, hogy honnan tudnának pénzt szerezni, és eszébe jutott, hogy öt évvel korábban a tatai házban látott készpénzt. Később további két társukkal megbeszélték, hogy megszerzik a pénzt.

2015. december 7-én, a hajnali órákban érkeztek Tatára, ahol a tippadó megmutatta a házat, és még egyszer elmagyarázta a társainak, hol találják a pénzkazettát, majd a közelben várt.

img 3977-768x576
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A három elkövető átmászott a kerítésen, maszkot húztak az arcukra, majd egyikük az 56 centi hosszú pajszerrel kifeszítette az ablakot, de az berepedt, így az idős férfi felébredt, és kinyitotta a bejárati ajtót. Ekkor mindhárman rátámadtak, a konyhába lökték, pajszerrel ütlegelték, hosszasan rugdosták, ütötték.

Megjelent a felesége, akit ketten ököllel az arcán többször megütöttek. Elvették a sértettek ékszereit és a lemezkazettában lévő 660 676 forintot, majd nejlonharisnyával megkötözték a házaspárt. Összetörték a mobiltelefonokat, hogy ne tudjanak rendőrt hívni, végül a bejárati ajtót kívülről bezárták.

Az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően meghalt. Az asszony maradandó szemsérülést szenvedett.

Az eljárás ideje alatt a tippadó férfi meghalt.

A bíróság a három férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10-10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Közülük két férfi feltételes szabadságra akkor bocsátható, ha legalább 30, illetve 25 évet letöltöttek. A harmadikat a bíróság kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A főügyészség az elsőfokú ítélettel szemben két vádlott terhére, súlyosítás miatt fellebbez, hogy őket is zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport