Pert nyert a TV2-vel szemben a DK-s politikus, akit a kampányban szexuális zaklatással vádoltak

2019.11.20. 18:04 Módosítva: 2019.11.20. 18:10

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy nő még a választások előtt, október elején szexuális zaklatással vádolta meg az ellenzéki jelöltet, a DK-s László Imrét: nevét és arcát eltakarva vallott exkluzívan a kormánypárti Origónak és TV2-nek is arról, hogy László Imre zaklatta, amiről a nő jelentést is tett a kórház vezetésénél. A jelentést a magánklinika vezetője cáfolta, László Imre pedig a Facebook-oldalán azt üzente Hoffmann Tamásnak és a Fidesznek: „Ha harc, hát legyen harc. De amíg ők hazug lejáratással és aljassággal akarnak ellenem harcolni, én tisztességgel fogom őket legyőzni október 13-án!”

A választást László Imre megnyerte, majd a lejárató anyagok miatt helyreigazítást követelt az azt közlő csatornától és laptól. A TV2 nem közölte azt, így László perelt. Egy hónapja számoltunk be a DK közleménye alapján, hogy nyomozást rendelt el a TV2 és az Origo ellen a bíróság a XI. kerületi polgármester rágalmazása miatt. A 444.hu november 20-i, szerdai cikkében pedig azt írja,

„A Fővárosi Törvényszék keddi ítéletében László kérelmét megalapozottnak találta, és a helyreigazítás közlésére kötelezte a csatornát”.

A politikus tehát első fokon pert nyert a csatorna ellen. 

A politikus jogi képviselője a lapnak azt mondta, hogy a bíróság ugyan felszólította a csatornát, hogy mutasson be bizonyítékot vagy tanút, a csatorna ezt nem tette meg, de még olyan riporter sem jelent meg a bíróságon, aki elmondhatta volna, hogyan bizonyosodott meg az elmesélt történet valódiságáról. A csatorna egyébként első fokon azzal védekezett, hogy ők csak a riportalany álláspontját mutatták be, írja a lap.

„A perben mindkét oldalon politikai szempontból is izgalmas ügyvédi irodák képviselték a feleket. László Imre védelmét Czeglédy Csaba ügyvédi irodája látta el. A TV2-t pedig az SBGK nevű iroda képviselte, amely Bajkai Istvánhoz köthető” – írja a 444.hu.