Nem volt előjele a püspökladányi gázrobbanásnak

2019.11.20. 09:34

Semmi sem jelezte, hogy probléma lesz a gázfogadó állomásnál hétfőn hajnalban, Püspökladány külterületén, mondta el a haon.hu-nak Taligás Ildikó, a gázvezetékeket üzemeltető FGSZ Zrt. kommunikációs szakértője. Ahogy az Index is megírta, a hétfői gázrobbanás olyan mértékű volt, hogy a közeli utcában a redőnyök leolvadtak a házakról. A fényre és zajra felébredtek a lakók, és az utcára özönlöttek. 

A lapnak Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere azt mondta, hogy a hatóságok és a segítők összehangolt munkájának köszönhetően a robbanás után két órával már normalizálódott a helyzet a Keleti soron, az érintett ingatlanok tulajdonosait azóta már a biztosítók is felkeresték, elkezdődött a kárfelmérés. 

Kedd délelőtt a polgármester szerint így állt a környék: „A robbanás helyszínét körbekerítették, oda nem lehet bemenni. A robbanás miatt szétesett vezeték maradványai még mindig szanaszét hevernek a területen. Azok az FGSZ tulajdonát képezik, idővel elszállítják. A szolgáltató helyszíni szakembere elmondta, hogy a gázszolgáltatásban nem volt kimaradás."

A robbanás okát az illetékes hatóságok külső szakértők bevonásával vizsgálják.