Budapesten van elrejtve a csantavéri bérgyilkos fegyvere

2019.11.21. 16:01

Újra kihallgatták a nyomozók D. Csabát, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2018 szeptemberében hidegvérrel végzett egy vecsési vállalkozóval a Pólus Center mögött - értesült az Index. 

Úgy tudjuk, hogy a szabadkai bérgyilkosként elhíresült D. Csaba, aki korábban már beismerte a gyilkosságot, a legújabb vallomásában utalt arra, de legalábbis sejtette, hogy nem pontosan úgy történt az emberölés, ahogy a korábbi vallomásában elmondta. 

Beszélt ugyanakkor arról, hogy a gyilkossághoz egy Skorpióhoz hasonló géppisztolyt használt és megmondta azt is a rendőröknek, nagyjából hol található a fegyver, amit egyébként Budapesten rejtett el.

Bár D. Csaba megmutatná, hogy hol van a fegyver, a rendőrök úgy döntöttek, hogy csütörtökön nem vonulnak ki vele a helyszínre. Ebben szerepet játszik, hogy D. Csaba "mozgatása" komoly biztonsági kockázattal jár. Annak már korábban híre ment, hogy a férfi olyan külföldi maffiacsoportokkal állhat kapcsolatban, olyan szervezeteknek dolgozhatott, amelyek akár rá is veszélyt jelenthetnek most, hogy előzetes letartóztatásban van.  

Ahogy korábban írtunk róla, D. 2018 szeptemberében 11 kg kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögötti, a Szilas-patakhoz vezető murvás úton találkozott. Kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval szállított a találkozóra. A helyszínen „a sértett a gépjárműbe behajolva a csomagok tartalmát ellenőrizni kívánta, a gyanúsított a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, majd a sértett holttestét a közeli Szilas-patakba húzta“.

D. Csabát, akit a nyáron fogtak el Prágában, majd később Magyarországnak adták ki, más gyilkosságokkal is összefüggésbe hozták. A bérgyilkos a gyanú szerint 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amelyet a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya elfogadott.

Az ülésen a gyanúsított a megalapozott gyanú szerint terhére rótt Magyarországon elkövetett emberölés bűntettét beismerte, a csalás bűntettét azonban tagadta. A hollandiai emberölésről nem mondott semmit.

A gyanúsított ügyvédje a magyarországi gyilkossággal kapcsolatban korábban elmondta, hogy védence jogos védelmi helyzetben cselekedett és kérte, hogy a bíróság óvadék megállapításával helyezze őt szabadlábra. A bíróság a védői indítványt megalapozatlannak találta és augusztus 20-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.