Fiatal lánnyal iszogatott a nyugdíjas, végül kirámolták a házát

2019.12.04. 18:08 Módosítva: 2019.12.04. 18:46

Befejezte a rendőrség annak az idős férfi ügyének a vizsgálatát, akitől pénzt, mobiltelefont és bankkártyát lopott két nő Battonyán, írja a police.hu

Egyikük először gyógyszert kevert a házban lakó férfi italába, majd miután a nyugdíjas elaludt, a nő odahívta a társát és átkutatták a házat.

A lopást még május 8-án jelentette be a battonyai nyugdíjas, aki előző este otthonában együtt italozott egy 23 éves helyi nővel. Miután hatott a nyugtatószer és elaludt a házigazda, a nő telefonon odahívta idősebb társát. Ketten átkutatták a férfi házát, ahonnan közel 90 ezer forint készpénzt, mobiltelefont, bankkártyát, hátizsákot és háztartási gépeket vittek el.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nők ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást, jelenleg mindketten letartóztatásban vannak. A nyomozók a 49 éves battonyai nőnél tartott házkutatás során megtalálták a hátizsákot és a háztartási gépeket. A rendőrség az ellopott dolgokat lefoglalta és visszaadta a tulajdonosnak.