Ma sem lesz meleg

2019.12.06. 06:28

Péntek délelőtt maradunk fagypont alatt, helyenként épp fagypont környékén, az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a magasabban fekvő helyek mellett nagyobb eséllyel ma a délkeleti, keleti határ környékén, a Nyírségben és Sopron térségében szakadozhat a felhőzet és lehet némi napsütés. Néhol hószállingózás, esetleg ónos szitálás előfordulhat.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, mindössze ma a Fertő környékén kísérhetik élénk vagy erős lökések a déli, délkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire +1 és -4 fok között várható, de ahol szakadozottabb lesz a felhőzet, ott +2, +6 fok is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között alakul, de a Nyírségben ennél kissé hidegebb is lehet.

Szombaton még marad a péntekihez hasonló időjárás, de vasárnaptól majd kezd kicsit felmelegedni az idő, Budapesten akár +7 fok is lehet, számottevő csapadék nem várható.