A váci aszfalton vonszolta a megvert kutyát

2019.12.09. 13:29

Nagy ütemben terjed egy videó és több fotó egy férfiról, aki állatvédő csoportok szerint nagyon megvert egy fehér kutyát a váci vasútállomásnál. A 24.hu közzétett egy videót is az esetről, amin az látszik, hogy a férfi póráznál fogva vonszol egy kutyát a betonon.

A Segítő kezek az állatokért című csoport közzétett egy másik videót is, amin egy férfi beszél, aki a videóhoz tartozó poszt szerint az elkövető lehet. Ebben a férfi a kutyaverésről azt mondja, hogy

"Hidd el nekem, hogy szimulált, köcsög volt a kutya. Nem volt ekkora a verés. Tényleg kapott. Kézfejjel kapott az orrára, hogy megcsicskuljon. Fület szoktunk harapni, amikor csicskítunk."

A Váci Rendőrkapitányság állatkínzás és más bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást egy 38 éves férfi ellen, válaszolták a rendőrségről, amikor azt kérdeztük, indult-e eljárás a szóban forgó ügyben. A nyomozás folyamatban van, annak további részleteiről egyelőre nem akartak bővebb tájékoztatást adni a váci rendőrkapitányságon.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, leggyakrabban kutyák az állatkínzás-esetek áldozatai. 2013 óta szigorúbb büntetés jár az állatok bántalmazásáért és a bűnügyi statisztikákból úgy tűnik, van visszatartó ereje a súlyosabb büntetésnek: évről-évre kevesebb esetet regisztrálnak a hatóságok. Elenyésző viszont azoknak az állatkínzásoknak a száma, ahol az elkövető végül a börtönben köt ki - az állatvédők szerint ez komoly gond.