Leállt a betegellátás mindhárom pécsi rendelőintézetben, csőtörés miatt

2019.12.17. 11:37

Leállt a betegellátás a teljes Egyesített Egészségügyi Intézményekben, három városi rendelőintézetben kedd reggel, mert éjjel a pécsi Veress Endre utcai egységében eltört egy melegvíz-vezeték, aminek következtében meg leállt a teljes informatikai rendszer – írta a Szabadpecs.hu. A pécsi önkormányzat elnézést kért, és közleményt adott ki a történtekről.

A közlemény szerint:

  • csőtörés miatt reggel állt a víz a rendelőben és
  • nem volt áram az épületben.
  • A rendelőintézet villamoselosztó-szekrénye ez teljesen leázott, de az életveszélyes helyzetet a szakemberek elhárították.
  • Az informatikai rendszer leállása miatt a kora reggeli és reggeli órákban a három telephely egyikén sem volt betegellátás. 
  • Reggel kilenckor a laborok már fogadták a betegeket, a többi rendelőben még szünetelt az ellátás.

„Az Egyesített Egészségügyi Intézmények azt kéri, hogy akik kedden laborvizsgálatra jelentkeztek volna, de reggel nem tudták fogadni őket, szerdán jelentkezzenek újra. Azokat a betegeket, akik valamilyen más vizsgálaton nem tudtak részt venni, és megvan az elérhetőségük, a rendelőintézetek keresni fogják egy másik, közeli időpontot ajánlva. Akiket kedden az ESZI kollégái nem érnek el telefonon, azoktól azt kérik az intézmények, hogy szerdán érdeklődjenek másik időpont felől.

Az Egyesített Egészségügyi Intézmények ezúton is elnézést kér a kellemetlenségért minden érintettől” – közölte az önkormányzat.