Tüttő Kata: Évi hatmillióért vizsgálták a fővárosiak parkhasználati szokásait

2020.01.05. 19:18 Módosítva: 2020.01.05. 20:05

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes egy bruttó 3,9 millió forintos számlát posztolt ki a közösségi oldalára, amit az Axilior Kft. állított ki 2016 végén a Főkertnek, Kutatás, felmérés címmel. A főpolgármester-helyettes a következőket tette hozzá:

Azért a kedvencem mégis a Főkert által befogadott számla, amit a poszt illusztrálására használtam. Na ebből a számlából született minden évben több is. A nyilvántartás alapján nettó 6 millióról minden évben. Ezeket a Fidesz budaörsi elnökének cége állította ki ( kézzel! óriási *) , elvileg a budapestiek parkhasználati szokásait vizsgálta. Itt is dolgos éve lesz a felügyelőbizottságnak.

Kerestük Nagy Sándor Andrást, az egyébként végelszámolás alatt álló Axilior Kft. vezetőjét az ügyben a cég hivatalos emailcímén, többek között arról érdeklődve, hogy hányszor, és összesen hány forintról állított ki a cég számlát a Főkertnek, milyen címen, hány felmérés született, és ezek hol érhetőek el nyilvánosan. Az emailcím azonban már nem működik. Amint Nagy Sándor András jelentkezik, teret adunk az álláspontjának.

Nagy Sándor András egyébként csak 2018 végéig volt a budaörsi Fidesz elnöke, amikor is lemondott.