Magyar férfit késeltek meg Németországban

2020.01.17. 08:01 Módosítva: 2020.01.17. 09:24

A német ügyészséghez fordult Magyarország, mert Németországban feltehetően egy bevándorló megkéselt egy magyar férfit a Stuttgarttól nyugatra fekvő Schömbergben - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára pénteken reggel a Facebook-oldalán.

A támadó dulakodás közben szúrt meg egy magyar fiatalembert január 4-én, majd menekülés közben egy török embert is megsebesített - írta az államtitkár a német sajtóra hivatkozva. Menczer szerint kinti kollégáik egy cikkből értesültek a történtekről, majd felvették a kapcsolatot a rendőrséggel. A magyar férfit megoperálták, állapota stabil.

Menczer Tamás közölte, az ügyészséghez fordultak, tájékoztatást kértek a nyomozás állásáról.

Az államtitkár az M1 reggeli műsorában elmondta, ha a magyar áldozatnak segítségre van szüksége, a stuttgarti főkonzulátus és a külügyminisztérium is rendelkezésre áll.

A támadásról sem kép, sem videofelvétel nem került elő. A Schwarzwälder Bote pár nappal az eset után arról írt, hogy egy tízfős társasággal keveredett vitába az utcán az ismeretlen tettes, aki rövid időn belül előrántott egy kést is. Erre reagálva igyekezett megvédeni a társaság női tagjait a húszéves magyar férfi azzal, hogy a tettes elé állt – aki késével a hasa felső részén szúrta meg őt. A tettes elmenekült, de nem sokkal később egy 35 éves török férfi igyekezett megállítani sikertelenül, őt a bal fenekénél sebesítette meg a támadó.

Bár az eset közel két hete történt, egyelőre nincs hír arról, hogy megtalálták volna az elkövetőt. A pforzheimi rendőrség közleménye szerint gyilkossági kísérlettel vádolják a 170-180 cm magas, sötét arcbőrű, arab vagy afrikai származású támadót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport