Börtönbüntetést kap az a férfi, aki egy egyetemista lányt zaklatott a vonaton

2020.01.21. 15:15 Módosítva: 2020.01.22. 09:25

Tavaly áprilisban, egy Budapestről Záhonyba tartó vonaton zaklatott egy egyetemista lányt az a férfi, akit ma ítélt el a püspökladányi járásbíróság.

A férfi fényes nappal, ittas állapotban zaklatta többször is a lányt, egyre agresszívebben, a lány tiltakozása ellenére. Fogdosta és tudtára adta többször is, hogy közösülne vele és "gyereket csinálna" neki. Amikor a lány távozni akart a fülkéből, a férfi kést rántott és fenyegetőzött, hogy nem mehet sehová. Csak akkor hagyta el a vádlott a fülkét, amikor a lány sikoltozásba kezdett. A lány végül a jegykezelő segítségét kérte, aki értesítette a rendőrséget. 

A vádlott Debrecenben szállt le a vonatról, a rendőrök itt találták meg egy kocsmában az állomás közelében, ahol le is tartóztatták és a nála lévő kést lefoglalták.

A férfi bírósági eljárás során először tagadta a vádakat, majd vallomását az elé tárt tényekhez képest folyamatosan módosította. Eleinte azt is tagadta, hogy találkozott volna a sértettel, majd miután megmutatták neki a lány által telefonnal rögzített beszélgetést, ezen az álláspontján is változtatott.

A férfit végül aljas indokból, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt 5 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az bíró az ítélet indoklásában kifejtette, hogy kizárólag súlyosbító körülmények jöttek szóba a vádlottal kapcsolatban, amelyek közül a legsúlyosabb a többszörös büntetett előélet volt.