Öt évig kínozta gyerekét, most 8 év 10 hónap börtönre ítélték

2020.01.21. 15:40

A Budapest Környéki Törvényszék nyolc év és tíz hónap börtönre ítélte azt a férfit, aki öt évig bántalmazta, kínozta kiskorú fiát egy maglódi tanyán, írja a 24.hu.

A fiút édesanyja nevelte egészen addig, amíg súlyos beteg nem lett, ekkor került apja gyámsága alá, aki 2010 és 2015 között folyamatosan szíjjal, bottal, ostorral vagy vasvillával verte, emellett nehéz fizikai munkát végeztetett vele, és szexuálisan is zaklatta.

Az apa tanítás előtt és után is mezőgazdasági munkákat végeztetett fiával nap mint nap. A fiú hosszú ideig nem mert senkinek szólni, majd egyszer, mikor apja már elaludt elment a rendőrségre. 

Vallomásában azt is elmondta, a férfi többször eltörte a lábát, békaügetésben szökdeltette és sörétes puskával lövöldözött rá. Volt, hogy erős paprikát dugott a fiú fenekébe, hogy fájdalmat okozzon neki, és nyújtófával, fakanállal ütötte addig, amíg azok el nem törtek rajta.

Az apa a bíróságon végig tagadta bűnösségét, korábban pedig mintaapaként hivatkozott saját magára. Állítása szerint fia bosszúból mondott ilyen dolgokat róla, mert nem a fiú édesanyjával élte le az életét. Szakértők bebizonyították a fiú szavahihetőségét. 

A Monori Járásbíróság ítéletét helyben hagyta a Budapest Környéki Törvényszék, de folytatólagosan, aljas indokból és céllal, valamint különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértésre minősítette át.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport