Kásler indoklás nélkül menesztette a Szent Margit Kórház igazgatóját

2020.01.24. 19:12 Módosítva: 2020.01.24. 19:36

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa heves Facebook-bejegyzésben támadta Kásler Miklóst, amiért állítása szerint különösebb indoklás nélkül elbocsátotta Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház igazgatóját. 

A HVG az Emmi közleményére hivatkozik, mely szerint a biztonságos betegellátás, a zavartalan és törvényes működés érdekében, indoklás nélkül felmentette tisztségéből Dr. Badacsonyi Szabolcsot, a Szent Margit Kórház főigazgatóját Kásler Miklós. 

Az ügy hátterében az  a vizsgálat állhat, amit Kásler Miklós azután rendelt el, hogy a Magyar Nemzetben Csókay András idegsebész professzor nyilvánosan tiltakozott Imreh Domonkos sebész főorvos nyugdíjazása ellen, ami szerinte politikai okokból történt. A főorvos mellett további hét másik sebész is beadta a felmondását, majd a kórház dolgozói petícióban álltak ki az igazgató mellett, amit negyed óra alatt a kórház negyede aláírt. 


Megkerestük a Szent Margit Kórház sajtóosztályát, hogy megtudjuk, hogy  valóban indoklás nélkül bocsátotta el Kásler az intézmény vezetőjét, válaszukkal cikkünket frissíteni fogjuk.