18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A sínek között hagyták az áldozat maradványait

2020.01.25. 09:53

Több nappal a halálos baleset után testvérük maradványaira bukkant két fivér a sínek között Hajdúhadház közelében – írta a Haon.hu. A család feljelentést tesz a kegyeletsértés miatt.

December 10-én a Záhonyból Budapestre tartó sebesvonat elütött egy férfit Hajdúhadház és Bocskaikert között. Az áldozat testvérei néhány nappal később virágot akartak vinni a helyszínre, ahol döbbenten látták, hogy

több, kisebb-nagyobb emberi csontdarab és húscafat hever a sínek között, 20-30 méteren szétszóródva, mésszel lelocsolva.

Minden bizonnyal testvérük maradványai.

„A látványtól ledöbbentem, térdre estem” – mondta az egyik fivér a Hajdú-Bihar megyei lapnak.

Értesítették a rendőrséget és a helyszínelés után a maradványok begyűjtésével megbízott temetkezési vállalatot, amelynek munkatársai 20 perc alatt

fél nejlonszatyornyi emberi maradványt szedtek még össze.

A MÁV közölte: a mésztejjel való fertőtlenítést is a temetkezési vállalat végezte, ez előfeltétele a forgalom újraindításához a balesetek után.

Kérdés, hogy a meszesítés alatt miért nem figyelt fel a temetkezési cég alkalmazottja az ottfelejtett maradványokra. 

A rendőrséggel szerződésben álló temetkezési vállalat szerint a cég szakmai hibát nem vétett. A rendőrség kérésére szállították el a holttestet. A cég képviselője szerint "az elhunyt temetését vállalatuk szervezte és végezte a család megelégedésére."

A temetkezési vállalat elismerte, hogy a baleset után, több nappal, ugyancsak rendőrség kérésére és jelenlétében gyűjtötte össze a további maradványokat, bár a cég szerint ezek nagy része valójában töltési kőből állt.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halálos baleset körülményeit. Tájékoztatásuk szerint a kegyeletsértéssel kapcsolatban még nem érkezett feljelentés.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport