Ónos eső és köd miatt adtak ki figyelmeztetést hétfőre

2020.01.27. 06:29

Ónos esőre adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre. Mint az előrejelzésben írják, egy dél felől felvonuló csapadékrendszer várható. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön eső, elsősorban a csapadékhullás kezdetén ónos eső valószínű. Kiemelten a Dél-Alföldön a hajnali, reggeli órákban akár pár milliméter is hullhat ónos eső formában. A hőmérséklet napközben a legtöbb helyen fagypont fölé emelkedik és délutánra a gyengülő csapadékzóna is fokozatosan kelet felé szorul vissza.

Eközben továbbra is köd és több helyen korlátozott látási viszonyok lesznek. Eleinte főként a Dunántúlon helyenként sűrű, zúzmarás köd is előfordul, ónos szitálással, illetve hétfő estétől ismét nagyobb területen valószínű ködképződés.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az éjszaka második felében a Dunántúlon gyenge eső előfordulhat. A Dunától keletre párás, foltokban ködös marad az idő. A délire forduló szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik.

A hőmérséklet kora délután és késő este egyaránt -3 és +3 fok között várható, késő este és hajnalban -3 és +2 fok között valószínű.