Jégeső esett a Dunántúlon, kamionok akadtak el Nógrádban

2020.01.28. 19:29 Módosítva: 2020.01.28. 23:02

Olvasónktól, Benitől kaptunk egy videót kedd este, amin bemutatja, hogy jégeső esett Tihanyban, és az egész kertjük tele lett jéggel: 

A hidegfront látványos, nyárra emlékeztető rendszerrel érkezett, és halad tovább a keleti területekre is – fogalmazott az Időinfó a hírben, amiben a Bakony és Veszprém környéki villámlásokról, viharokról számolt be. 

Az Időkép is beszámolt arról, hogy nem csak az ígért hózivatarokat hozta a front a Dunántúlra, volt, ahol jégeső kísérte a viharokat, többfelé jégeső is esett. 

Azt írják, Bükön, Kőszegen és Szombathelyen is esett jég. 

szabea93-vinczeangelikajeg.jpg-2020-01-28-18-48-10
Fotó: Időkép.hu

Korábban arról írtak, hogy villámlással, mennydörgéssel tört be a front nyugaton, Sopronban hózivatar volt.

Kamionok akadtak el

Nógrád megyében a havazás miatt kedd este a 2-es főút 51-es kilométerszelvényétől, a Szendehely és Rétság közötti útszakaszon több kamion akadt el a havazás miatt csúszóssá vált úttesten – közölte az MTI. 

Az úttest takarítása rövid időn belül megkezdődött, a forgalom egy sávon, rendőri irányítás mellett haladt. Valamivel este 9 után a rendőrség közleményében jelezte, ismét zavartalan a forgalom a 2-es főúton, az úttest takarítása befejeződött.

Este nyolc körül így nézett ki az Időkép radartérképe, ez azt jelenti, hogy az országban sok helyen intenzíven havazik, szóval reggelre helyzet várható:

radarkep.png
Fotó: Időkép.hu