Súlyosbították a cipőfűzős gyilkos büntetését

2020.01.28. 14:56 Módosítva: 2020.01.28. 15:07

22 évre súlyosították annak a nagyecsedi gyilkosnak börtönbüntetését, aki börtönből való eltávozása során egy cipőfűzővel megfojtotta élettársát - közölte a Debreceni Ítélőtábla. A börtönbüntetés növelésén kívül helybenhagyták az elsőfokú ítéletet.

Súlyosító körülményként értékelték, hogy a vádlott hátulról, orvtámadásként, tudatmódosító szer hatása alatt, közvetlen hozzátartozója ellen követte el a cselekményt. A bíróság szerint a vádlott személyiségéből adódóan a konfliktusait erőszakosan próbálja rendezni, emiatt jelentős a társadalomra való veszélyessége. Többszörös visszaeső, büntetett előéletű, a börtönből való eltávozása alatt gyilkolt, ezek indokolják a büntetés középmértéktől való jelentős eltérését.

Az ítélet jogerős.

Az ügy részletei

Az első fokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék 2019 szeptemberében Z. S. vádlottat emberölés és fogolyszökés miatt, mint többszörös visszaesőt 20 év fegyházra ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott jogerős szabadságvesztését töltötte, aminek során 2018 júniusában eltávozást kapott azért, hogy a beteg édesapját meglátogassa. Ebben az időszakban a vádlott találkozott azzal a nővel, akivel a bevonulása előtt több éve élettársi kapcsolatban éltek.

A vádlott megállapodott testvérével abban, hogy másnap visszaviszi őt a börtönbe, de ekkor már elhatározta, hogy nem megy vissza, hanem megszökik, bujkálni fog, és rábeszéli a nőt is, hogy tartson vele.

A reggeli órákban Nagyecsed külterületén sétáltak, amikor a sértett meggondolta magát, és megpróbálta rávenni a férfit, hogy térjen vissza a börtönbe. Emiatt a férfi feldühödött, és a nadrágja derékrészéből kivette a cipőfűzőt, abból egy hurkot csinált, azt a sértett nyakára húzta, és olyan erősen megszorította, hogy a lány megfulladt. Másnap egy lakatlan házban fogták el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport