Letartóztatásban marad a gyilkossággal gyanúsított pakisztáni férfi

2020.02.23. 13:57

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte a nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogott, többszörös emberöléssel is gyanúsított férfi letartóztatását, írja a Fővárosi Főügyészség közleményében. A pakisztáni férfi ellen - a legfőbb ügyész döntése alapján – magyar büntetőeljárás indult, amelyet a Fővárosi Főügyészség irányítása mellett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat le.

Az eljárásban a nyomozó hatóság őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás bűntette, lőfegyverrel visszaélés bűntette és minősített rablás bűntette miatt.A férfi a gyanú szerint 2009 és 2017. között követett el bűncselekményeket Pakisztánban.

A Fővárosi Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, az indítvány alapján a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, mivel megvan annak az esélye, hogy szabadlábon a férfi ismét bűncselekményt követne el. A végzés a védelmi fellebbezés miatt még nem végleges.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport