A szél ma az ingázók életét is megkeseríti

2020.02.24. 06:02

Vasárnap késő estétől észak felől egyre többfelé viharossá – 60-85 km/óra – fokozódott az északnyugatira forduló szél, egy átvonuló markáns hidegfront hatására. A front környezetében síkvidéken az éjféli, hajnali órákban 90 km/óra feletti széllökés előfordulhat, az ország északi felében a hegyvidéki területeken 100 km/óra feletti széllökések kialakulhatnak. Hétfő délelőtt fokozatosan 60 km/óra alá gyengül a szél, írta az  Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). 

 

A nagy szél miatt Dunántúl északi részén, valamint Pest megyében és Bács-Kiskun északi részein másodfokú, a többi helyen elsőfokú riasztás van érvényben.

A szél miatt több vasútvonalon is késések várhatók. A MÁV arról tájékoztatott, hogy a Budapest-Hatvan és a Budapest-Nagykáta vonalon 80 km/órás sebesség-korlátozással közlekednek a vonatok a viharos erejű széllökések miatt. A menetidő a két elővárosi vonalon meghosszabbodhat. Hatvan és Tura között pedig egy tehervonat áramszedője és a vezeték tartószerkezete megrongálódott, a vonatok egy vágányon közlekednek.