Családi ház udvarán lőttek rá egy 8 hónapos kutyára

2020.02.26. 12:37 Módosítva: 2020.02.26. 13:06

A Komlói Rendőrkapitányság állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz egy nyolc hónapos, kilőtt lábú, megnyomorított kutyának az ügyében - tudta meg az Index a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Az eset híre egy virális Facebook-posztban kezdett el terjedni az interneten. A bejegyzés szerzője Jakabné Mezei Gabriella, aki szerint a 8 hónapos, nyakörves, Pajti névre hallgató vizslakeverékre saját házának udvarán lőttek rá múlt vasárnap, kora este.

A poszt szerint a meglőtt kutya felsírt, ezért rohant oda hozzá a nő apja, aki a nő 13 éves fiának segítségével egyből orvoshoz vitte az állatot. Az állatorvos meg tudta menteni a kutya életét, de a támadás miatt Pajti elvesztette az egyik lábát.

A golyó ugyanis előbb a kutya lábát roncsolta, majd letépte a fél mellkasát

- olvasható a Facebook-bejegyzésben, amelyben a kutya brutális sérüléseiről is vannak fotók. A bejezés szerzője azt írja, bár a gyengébb idegzetűeknek nem muszáj látniuk a kutya sérüléseit, hiszen a Facebook a legdurvább képeket elrejti, de az ő fiának nem volt választási lehetősége, a 13 éves gyereknek mindezt élőben kellett végignéznie.

Pajti kutya meglőtt lábát az állatorvos már nem tudta megmenteni. (A Facebookon közzétett fotót a gazda engedélyével közöljük)
Pajti kutya meglőtt lábát az állatorvos már nem tudta megmenteni. (A Facebookon közzétett fotót a gazda engedélyével közöljük)
Fotó: Gabriella Jakabné Mezei / Facebook

A meglőtt kutya gazdája azt kérte a Facebookon minden ismerősétől, hogy osszák meg a bejegyzését, mivel szerinte az, "aki ezt tette, köztünk él, a közvetlen környezetünkben, igen, a tiétekben is". A hétfőn közzétett bejegyzést kedd délig több mint 15 ezer ember osztotta meg. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki és miért lőtt rá a nyolc hónapos kutyára. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem osztott meg bővebb információkat az esetről.