Két nagy rendezvényt is elhalaszt a Semmelweis a koronavírus miatt

2020.03.05. 14:26

A Semmelweis Egyetem a következő napokra tervezett két nagy rendezvényét is későbbi időpontra halasztja a koronavírus-járvány fejleményei miatt – írja honlapján az egyetem.

Szerdán kiderült, hogy azonosították az első két magyarországi koronavírus-fertőzöttet, akik mindketten iráni diákok, és egyikük a Semmelweisen tanul. A programok elhalasztásában az egyetem közleménye szerint ez is közrejátszott.

Emellett az is a halasztás mellett szólt, hogy az eredetileg március 9-10-re meghirdetett Semmelweis 250 Klinikai Konferencia több kiemelt nemzetközi előadója is lemondta a részvételt az egyes országokban a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások miatt. Azt egyelőre nem közölték, mikor várható az esemény megrendezése.

A másik elhalasztott rendezvény az eredetileg március 7-re tervezett Semmelweis Egészség Napok prevenciós lakossági rendezvény. Ezt az új terv szerint valamikor májusban fogják megrendezni. Az előzetesen regisztráltakat a halasztásról és majd az új időpontról is értesíteni fogják.

A Semmelweis Egyetem klinikáin a betegellátás zavartalanul folyik, a tervezett felvételeket, vizsgálatokat elvégezzük.

– zárul a közlemény.