Gyálon és Monoron is megjelent a koronavírus

2020.03.17. 15:21

Egy házaspár otthoni karanténban van, ők tünetmentesen, jól vannak, egy nőnél azonban kimutatták a koronavírus-fertőzést, közölte a város polgármestere kedden egy Facebook-videóban. Pápai Mihály elmondta:

A hölgyet múlt héten tüdőgyulladással kezelték otthon, a hétvégén bekerült a Dél-pesti Kórházba, utána átkerült a Szent László Kórházba, miután megállapították, hogy koronavírusa van.

A polgármester elmondta, hogy az érintett nőt kórházba vitték, az illetékes hatóságok intézkednek, megkezdik a kontaktkutatást. A történtek miatt Gyálon az a döntés született, hogy a hétfőtől ügyeleti rendben működő óvodák, bölcsődék bezárnak, ahogyan a piacok is. A polgármester arra kérte a lakosokat, hogy ne használják a zárt és nyitott közösségi tereket, játszótereket, ne menjenek el otthonról. Kéri, hogy kerüljék el a csoportba tömörülést, lehetőség szerint a nagy családi programokat is halasszák el. Elmarad a véradás, de a Magyar Vöröskereszt azt kéri, aki teheti, menjen el a fix véradó pontokra. A polgármesteri hivatal is bezár, csak online lehet ügyeket intézni. A hetven év feletti lakosok a honlapon megadott telefonszámon kérhetnek segítséget gyógyszer- és élelmiszerellátás miatt. 

Monoron is koronavírusos betegről adtak hírt

Monori koronavírus-fertőzöttről ír a város honlapja, megemlítve, hogy a kérdéses beteg (akinek sem a nemét, sem az életkorát nem közölték) március 9-én, az otthonában kapott ellátást Dr. Misuth Gábor által. A betegnél március 16-án lett pozitív a teszt, ezért az őt ellátó háziorvos is járványügyi megfigyelés alá kerül március 23-ig, ami után az első rendelési napja március 24. lesz majd.

A háziorvos jól van, tünetmentes, a vele kontaktusba került személyeket, így az általa ellátott betegeket, ezért nem szükséges járványügyi megfigyelés alá helyezni a járási tiszti főorvos által küldött tájékoztató szerint. Dr. Misuth távdiagnosztikában, tanácsadásban rendelési időben mobil telefonon március 24-ig is elérhető, írják.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!