Újabb 43 igazolt koronavírus-fertőzött Magyarországon

HUS 1566
2020.03.28. 07:08 Módosítva: 2020.03.28. 07:20

Újabb 43 embernél igazoltak koronavírus-fertőzést, ezzel 343-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, írja a Koronavirus.gov.hu. A tájékoztatás szerint egy krónikus betegségben szenvedő beteg meghalt. 

A legfrissebb adatok szerint tegnaphoz képest nem nőtt a gyógyultak száma, ők így továbbra is 34-en vannak. Eddig összesen 10303 mintavétel készült.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a hét elején azt mondta, hogy már nincsen olyan megye, ahol ne találtak volna fertőzött személyt, és számos olyan fertőzött van, akinek nincsenek tünetei.

A koronavírus-járvány március 4-én érte el Magyarországot, a kormány március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, majd március 16-án lezárták a határokat, betiltották a rendezvényeket, bezártak a mozik és szórakozóhelyek, 15 óra után korlátozták az üzletek nyitvatartását.

Március 28-tól, szombattól, kéthetes, április 11-ig tartó kijárási korlátozás lép életbe az ország egész területén: csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket.

Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek, de a 65 év felettiek csak 9 és 12 óra között látogathatják ezeket, a többiek ebben az időszakban nem tartózkodhatnak ezeken a helyeken. Az eddig ajánlott egyméteres távolságtartás másfél méterre nőtt.

A magyarországi esetekről a folyamatosan frissülő grafikonunkról tájékozódhat:

(Borítókép: Huszti István / Index)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!