A főváros magánlaborban fogja szűrni az egészségügyi dolgozókat

2020.03.29. 12:49

A főváros a budapesti egészségügyben és szociális ellátásban dolgozókat magánlaborban fogja szűrni koronavírusra, írja Karácsony Gergely a Facebookon.

A főpolgármester posztjában azt írja, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) mellett a Magyar Orvosi Kamara is arra figyelmeztet, hogy a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében többet kell tesztelni, így szerinte szűrni kell azokat, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal.

A főváros ezért szombaton megállapodott egy magánlaborral a szűrővizsgálatok feltételeinek megteremtéséről, ahol akár már hétfőn elkezdődhetnek a szűrések.

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, vannak egészségügyi dolgozók karanténban, és vannak pozitív esetek is közöttük. Azt viszont nem mondta meg, hány emberről van szó, ahogy arra sem válaszolt, hogy vannak-e köztük olyanok, akik későn diagnosztizált beteg miatt fertőződhettek meg. Azok ugyanakkor már biztosan nem dolgoznak, akikkel ők szoros kapcsolatba kerültek.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!