Közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoznak Mohács polgármestere ellen, aki azt mondta, a város gócpont lett

2020.03.29. 11:14

Közveszéllyel fenyegetés miatt indult nyomozás Mohács MSZP-s polgármestere, Csorbai Ferenc ellen, aki korábban azt állította, a város a koronavírus gócpontjává vált, írja a Pécsi Újság. 

A lap szerint Csorbait egy magánszemély jelentette fel, miután egy Facebookra feltöltött videóban arról beszélt, egy igazolt koronavírusos van Mohácson, de az a személy akár száz emberrel is találkozhatott, így a város koronavírus-gócponttá vált. Emiatt több megbetegedés is várható a városban, az is lehet, hogy helyi karantént is el kell majd rendelni, mondta a videóban.

Müller Cecília tisztifőorvos az operatív törzs másnapi sajtótájékoztatóján cáfolta a polgármester kijelentéseit. Azt mondta, a fertőzések az ország egész területén egyenletesen oszlanak el. Ha pedig gócpont alakulna ki valahol, arról a hatóság elsőként értesülne.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon szombaton a lap kérdéseire azt válaszolta, a Mohácsi Rendőrkapitányság feljelentés alapján nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés miatt, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetethető.