Karantént rendeltek el egy érdi idősotthonban

2020.03.30. 12:30

A 24.hu információi szerint egyetlen lakó sem hagyhatja el a szobáját április 6-ig az érdi Betegápoló Irgalmasrend Szent József Otthonban, a pénteken elrendelt karantén mintegy 90 főt érint. A lap úgy tudja, azért volt szükség az intézkedésre, mert az otthonban egy főnél igazoltan kimutatták a koronavírus-fertőzést. Megkeresték az intézmény vezetőjét, Kövér Máriát, aki csak annyit mondott, hogy a lakók és a munkatársak tesztelése folyamatban van. A polgármester, Csőzik László azonban megerősítette a 24.hu értesüléseit a karanténról. Azt mondta, a járási tisztifőorvos, Katona Ildikó a hivatalt is értesítette a karantén elrendeléséről.

ggl
Fotó: GoogleMaps

Csőzik közölte azt is: hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében az önkormányzati fenntartásában álló szociális gondozási központ idősotthonában már korábban elrendelte, hogy az ott dolgozóknak is be kell költözniük az intézménybe a veszélyhelyzet érdekében. A 24.hu információi szerint a tiszti főorvos elrendelte azt is, hogy az otthon dolgozói kizárólag egyéni védőfelszerelésben végezhetnek munkát az intézményben. A lakók evőeszközeit, textíliáit is szigorúan elkülönítve kell kezelniük.

Az Index kereste az ügyben az illetékes járási tisztifőorvost, amint választ kaptunk kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!