Áder János szerint rendkívüli időket élünk

2020.04.03. 08:21

Mindenki mindenkiért címmel új rovatot indított az Élő Bolygónk, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány online lapja. A rovatot Áder János köztársasági elnök ajánlásával indították el.

Március 15-i beszéde óta Áder nem szólt a magyarokhoz, nem mondott beszédet, nem adott interjút, nem üzent semmit, miközben az ország jóformán a feje tetejére állt. Most viszont  a Jó példa ereje címet adta írásának, és a koronavírus kapcsán leszögezi, hogy „rendkívüli időket élünk”, és megállapítja, hogy már három hét eltelt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ezután megállapítja, hogy a járvány sok embert cselekvésre késztetett, sokakban felmerül a kérdés: "Mit tehetek én?"

A köztársasági elnök ezt írta:

– Mit tehetek én, ha idős szomszédom van? 

– Mit tehetek én, ha segíteni szeretném az egészségügyben vagy a kereskedelemben dolgozókat?

– Mit tehetek én, ha az otthoni időtöltést hasznosabbá akarom tenni?

– Mit tehet az ország legnagyobb vállalata?

A szomszédban lakó idős néninek bevásárló fiatalok; maszkok gyártásába kezdő alkalmi varrónők; az egészségügyben, a kereskedelemben helytálló dolgozókat ingyen fuvarozó taxis; a számukra ingyenételt készítő séfek, éttermek; az orvosok, ápolók, bolti eladók számára érkező felajánlások, lakások, szállodai szobák.

Virtuális koncertek, múzeumlátogatás, ingyenes hangoskönyvek, online korrepetálás diákoknak.

Fertőtlenítő gyártására átállított gépsorok.

Az Élő Bolygónk új rovata nemcsak a jó példákat szeretné bemutatni, de ötletet és inspirációt is szeretne adni, hogy a kérdésre – Mit tehetek én? – könnyebb legyen a választ megtalálni mindenkinek. Mindenkiért.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!