Elkapták a csavarhúzós rémet

2020.04.03. 17:03 Módosítva: 2020.04.03. 17:34

Elrendelték egy 48 éves férfi letartóztatását, aki kedden csavarhúzóval támadt rá a138-as BKV-busz sofőrjére - közölte a Fővárosi Törvényszék.

A férfi egy áruházlánc buszmegállójában szállt fel, a vezetőülés közelében leült, szidalmazni kezdte a buszvezetőt, majd a táskájából elővett csavarhúzóval többször megfenyegette a sofőrt azzal, hogy „Van nálam fegyver, megölhetlek haver!”. A sofőr a busszal a XXI. kerületi rendőrkapitányságnál állt meg.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra rendelte el, és a kényszerintézkedés helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte meg.

A férfit azzal is gyanúsítják, hogy március 16-án egy XXI. kerületi pékségben és egy józsefvárosi elektronikai üzletben is hangosan szidalmazta és csavarhúzóval fenyegette az eladókat. A pékség eladóját megrúgta, a pénztárgépet a földre lökte, az elektronikai üzlet dolgozói felé pedig szúró mozdulatokat tett a csavarhúzóval.

A férfi büntetlen előéletű, és elmondása szerint pszichiátriai kezelés alatt áll. Egy február 12-ei garázdaság miatt is folyik ellene eljárás.

A bíróság minderre tekintettel megállapította, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint a férfi személyi körülményei, a vélhetően a betegségéből fakadó kiszámíthatatlan viselkedése és az eljárás során tanúsított magatartása kizárja bűnügyi felügyelet alkalmazását.