A szolnoki kórházban balhézott egy koronagyanús férfi

2020.04.22. 17:03 Módosítva: 2020.04.22. 18:18

A Szolnoki Járási Ügyészség indítványozta egy nagykörűi férfi letartóztatását, miután erőszakoskodott a szolnoki Hetényi Géza Kórházban, ahová koronavírus-fertőzés gyanújával került be, írja a szoljon.hu. A férfi április 19-én szabadult egy korábbi, pénzbüntetést átváltoztató szabadságvesztéséből. Otthonról értesítette a mentőket, hogy a koronavírus tüneteit észleli magán, ezért beszállították Szolnokra, a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet COVID-19-részlegére. 

A kórházban agresszívan viselkedett, szidta az egészségügyet, és trágár szavakkal illette a kórház dolgozóit.

A vizsgálatok egy részének elvégzése után úgy döntött, hogy nem várja meg a végét, és elmegy. Zárójelentés hiányában a biztonsági őr nem engedte ki, visszakísérte a vizsgálatok helyszínére, ahol ismét agresszívan viselkedett, ezért az egyik beteghordó figyelmeztette. A gyanúsított ekkor megpróbálta ököllel megütni, de a beteghordó kitért az ütés elől. Ezután lefogta az elkövetőt, amíg a biztonsági szolgálat meg nem érkezett.

A beteghordó mint egészségügyi dolgozó közfeladatot ellátó személynek minősül, ezért a gyanúsítottat a Szolnoki Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként és vette őrizetbe. 

Az ügyészi indítvány szerint a gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, mert többszörösen büntetett előéletű, a mostani esetnél is felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt. A Szolnoki Járásbíróság április 22-én egy hónapra elrendelte a letartóztatását.