Újabb lakó tesztje lett pozitív a Vöröskereszt hajléktalanszállóján

2020.05.04. 12:09

Május harmadikáig tartott volna az áprilisban elrendelt kéthetes karantén a Magyar Vöröskereszt budapesti, XIII. kerületi, Madridi úti hajléktalanszállóján, ám a karantént meghosszabbították május 12-ig, mivel újabb lakó tesztje lett pozitív – tájékoztatta a fenntartó a 444.hu-t. Ez 124 lakót érint, írják.

A karantént azután rendelték el áprilisban, hogy egy kórházi kezelésről visszakerült lakó tesztje pozitív lett. Az áprilisi előszűrésen összesen 23 főnek lett pozitív a tesztje, közülük kilencnél a hatósági teszt is megerősítette a fertőzés jelenlétét. Akkor egy ötfős stáb  vállalta, hogy a 14 napos karantén idejére beköltözik az intézménybe.

A Vöröskereszt a lapot most úgy tájékoztatta: a stáb a két hét leteltével kiköltözött a szállóról, szabadságon vannak, illetve pihennek. Azok, akik a karantén ideje alatt szabadságon voltak, illetve máshonnan közreműködtek, hétfőtől ügyeleti rendszerben térnek vissza a munkába. A Vöröskereszt csütörtökre egy egészházas PCR-tesztelést szervez, ennek részletei még szervezés alatt vannak.