A balástyai gyilkos letartóztatását indítványozza az ügyészség

2020.05.18. 11:17

A 47 éves román férfi letartóztatását indítványozta a Csongrád Megyei Főügyészség, aki a gyanú szerint szóváltásba keveredett egy ismerősével Balástya külterületén, majd több alkalommal ököllel arcon vágta. Ezután otthagyta a földön fekvő sértettet, és elmenekült a helyszínről.

Csak másnap reggel találtak rá a súlyos, életveszélyes állapotban fekvő férfira, egy helybéli lakos hívott mentőt hozzá. A mentősök egy órán keresztül küzdöttek a férfi életéért, de még a helyszínen meghalt. 

Az ütésektől súlyos agyi sérülései, többek között koponyaűri vérzése keletkezett. 

A rendőrségre pénteken reggel érkezett bejelentés az esetről, majd néhány órán belül elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. 

Halált okozó testi sértés miatt indult eljárás ellene, a főügyészség pedig indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mert szerintük fennáll a veszély a szökésre, az elrejtőzésre, az eljárás meghiúsítására, valamint a bűnismétlésre is. A közleményben arról is írnak, hogy a gyanúsított férfit korábban már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és ennek próbaideje alatt követte el a gyilkosságot. 

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság hétfőn dönt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport