Megkéseltek két embert Gyulán, egyikük meghalt

2020.05.31. 07:39 Módosítva: 2020.05.31. 08:17

Vasárnapra virradóra két embert késeltek meg Gyulán: a gyanú szerint a 18 éves elkövető előbb egy 27 éves férfit késelt halálra, majd a saját, 17 éves barátját is megsebesítette az arcán.

A Police.hu híre szerint a rendőrségre vasárnap hajnalban érkezett bejelentést egy gyulai nőtől, aki azt állította, hogy a háza udvarán van egy sérült.

A fiú, akinek az arcát megvágták, a rendőröknek elmondta, hogy van még egy sérült, akit megszúrtak. Az ő holttestét a közelben, a Wesselényi utcában találták meg.

A rendőrök egy órán belül, a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszán elfogták a feltételezett elkövetőt, akit a Police.hu vasárnap délutáni közlése szerint emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe.

A Magyar Narancs egy hosszas beszámolót közölt a történtekről, ugyanis a fiú, akit az arcán vágtak meg, az egyik munkatársuk házába menekült, ő értesítette a rendőrséget is.

Azt mondta, menekül, ezért ugrott be udvarunkra, ezért akar bejönni a házba. Ehhez hozzátette, van egy másik sérült is, akinek a sebesülései súlyosabbak az övéinél. (...) Szaggatottan, sokkos állapotban elmondta, hogy az éjszaka a barátjával a városban mulattak, és sokat ittak. Majd arról beszélt, hogy az ivást valakinél, egy házban folytatták, ahol egy valaki felment az emeletre, majd olyan dolgok következtek, amit soha nem hitt volna. Ám mindez teljesen kifejtetlen maradt

– írta a Magyar Narancs cikkében Bod Tamás.

Az RTL Híradó információja szerint a 18 éves támadó a gyilkosság előtt az érettségijét ünnepelte a barátjával, és éppen hazafelé tartottak, amikor összefutottak a későbbi áldozattal. A csatorna információi szerint a fiatal egy rendészeti iskolában tanult.

Hogy pontosan mi volt az oka annak, hogy a két férfit megkéselték, egyelőre nem tudni, a nyomozók jelenleg is vizsgálják, milyen konfliktus vezethetett a tragédiához. A feltételezett elkövető a Magyar Narancs cikke szerint önvédelemre hivatkozott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport