Magát álcázva verte össze a takarítónő a munkaadóját, mert túl kevés pénzt kapott a takarításért

2020.06.11. 13:55

Önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntette miatt ítélte a Hatvani Járásbíróság nem jogerősen három év börtönbüntetésre azt a 49 éves takarítónőt, aki azért verte össze munkaadóját, mert szerinte túl kevés pénzt kapott a takarításért.

A Hatvani Járási Ügyészség közleménye szerint  a nő május végén segített a sértett hatvani lakásának felújításában, melynek során egy rokona leburkolta a fürdőszobát. A munka végeztével a vádlott takarította ki az ingatlant, amiért a lakás idős és súlyosan beteg tulajdonosa ötezer forintot fizetett. A nő viszont kevesellte az összeget, több pénzt követelt, ám a sértett ezt elutasította.

Néhány nappal később

a takarítónő parókában, baseball sapkában, napszemüvegben és szájmaszkban

csöngetett be az idős asszonyhoz, berontott és pénz után kezdett kutatni. A sértett és támadója dulakodni kezdtek, az áldozat kiáltásait viszont meghallották a szomszédok, akik kihívták a rendőrséget. A hanyatt fekvő sértetten térdeplő vádlottat az asszony időközben megérkező fia lelökte ugyan az édesanyja mellkasáról, de a bántalmazott nő addigra már csigolyatörést szenvedett.

A rendőrök végül a helyszínen elfogták a takarítónőt, akit bűnügyi őrizetbe vettek.