A Semmelweis kórházaiban továbbra is tilos a látogatás

2020.06.13. 19:07

Bár az országos tisztifőorvos péntektől feloldotta a koronavírus-járvány miatti központi kórházi látogatási tilalmat, a Semmelweis Egyetem betegellátói intézményeiben továbbra is érvényben marad a tilalom – derül ki az egyetem közleményéből.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ korábban azt közölte, hogy a kórházakban újra van lehetőség a betegek látogatására, ez alól csak a a koronavírus-fertőzéssel érintett osztályok jelentenek kivételt. Látogatni a többi osztályra is csak egészséges ember mehet, neki is maszkot kell viselnie, és csak azzal a beteggel kerülhet két méteres távolságon belülre, akit látogat. A hozzátartozónak biztosítani kell a szappanos kézmosás vagy a kézfertőtlenítés lehetőségét. Ha több beteg fekszik egy szobában, maximálni kell a látogatók számát.

A Semmelweis klinikáin azonban a rektori utasítás értelmében a főszabály továbbra is a látogatási tilalom marad. Ez alól az adott klinika igazgatója egyedileg adhat felmentést, de csak nem a koronavírus-fertőzés miatt bekerült, viszont hosszú ideje bent fekvő, súlyos-kritikus állapotú betegek esetén. Ekkor is csak alkalmanként egy-egy hozzátartozónak, a megfelelő védőfelszerelésben.